Korte lijntjes,
snel geholpen.

We staan je graag persoonlijk te woord.  Maar ‘belangst’ erkennen we ook, dus je mag ons ook mailen!

Waarom moet ik mijn website up-to-date houden

Waarom moet ik mijn website up-to-date houden?

Waarom moet ik mijn website up-to-date houden?

Heb je weer zo’n mailtje van je webbureau: We raden je aan om je website te updaten. Bijna dagelijks zijn er wel nieuwe versies van plug-ins of van WordPress die worden uitgebracht. Maar waarom is dit updaten zo belangrijk?

Veiligheid van je website

Het meest belangrijke, veiligheid! Je wilt natuurlijk niet dat je wordt bedolven onder spam, of nog erger: dat je website wordt gehackt. Hackers en spammers zitten niet stil, bekijk het als de beveiliging van je huis: vroeger was een cilinderslot voldoende, tegenwoordig is het gebruikelijk om een extra knip of slot op de deur te zetten. Boeven worden namelijk steeds handiger en leren jouw beveiliging te omzeilen. Zo ook met websites: de boefjes leren wat voor gaten er in de codes zitten en maken hier gebruik van. De developers van die code leren hier weer van en dichten deze gaten. En zo gaat het kat-en-muis spelletje constant door. Daarom zijn die updates zo belangrijk, die update zorgt ervoor dat de boefjes weer opnieuw moeten uitvinden hoe ze in jouw website komen.

Nieuwe features

De innovatie stopt niet bij beveiliging, nieuwe updates brengen ook nieuwe features mee! Soms zijn het kleine dingetjes, maar soms kan het er ook voor zorgen dat het je leven een stuk makkelijker maakt. Zo kunnen kleine processen geautomatiseerd worden, of is een menu ineens een stuk toegankelijker. Er zijn weinig updates bekend die het leven moeilijker hebben gemaakt in ieder geval.

Oudere versies worden niet ondersteund

Als je al een tijdje niet hebt geüpdatet zal het je vast wel eens zijn opgevallen: Je ziet een melding dat deze versie niet meer wordt ondersteund. Dit betekent vaak dat deze versies al zo oud zijn, dat ze niet meer samen kunnen werken met andere geüpdatet plug-ins of WordPress. Hierdoor loop je de kans dat dingen niet meer werken, maar nog belangrijker er kan een lek in je beveiliging ontstaan.

Prestatie verbeteringen

De eerste USB-sticks hadden opslagcapaciteit van 8 mb, inmiddels hebben we USB-sticks met een opslagcapaciteit die 131.072 keer groter is. Zo werkt dat ook met de updates van jouw website. De developers zitten niet stil en zullen processen en codes optimaliseren om laadsnelheden te verlagen, geheugengebruik te verbeteren of de website vindbaarder te maken. Resulterend in een betere gebruikservaring en dus een bezoeker die weer een klein stukje blijer is geworden: win-win!